Yhteistyössä
Yhteistyössä
Yhteistyössä
Yhteistyössä

Uutiset

Selaa kaikkia »

Yritykset palkitsivat parhaitaan Franny Awardseissa!

24.03.2018

Ilahduttavasti peräti 16 eri yritystä palkitsi illan aikana myös omia vuoden onnistujiaan. Alla kooste palkituista perusteluineen yrityskohtaisesti. Lämpimät onnittelut illan voittajille!

Alina Hoivatiimi

Elina Palomäki, Itäreimarin kotihoito Oy, Pori

Alinan vuoden yrittäjän vuosi 2017 on ollut erittäin suuren kasvun ja kehityksen aikaa. Elina on kolminkertaistanut liikevaihtonsa, ylittänyt myyntibudjetin 58 %:lla ja onnistunut pitämään toimintansa erittäin kannattavana. Toimillaan hän on kasvattanut yrityksensä kahdessa vuodessa yhdeksi Alinan suurimmaksi yritykseksi. Hän on onnistunut pääsemään Suomen ainoana Alina-yrityksenä harvinaiseen asemaan kunnan kumppaniksi lastensuojelulain alaisiin asiakkaisiin.

EasyFit
Maarit Koskinen, EasyFit Kaari, Helsinki

Maarit Koskinen noudattaa EasyFit-ketjun toimintamallia ja konseptia esimerkillisesti, ja höystää toimintaansa innovatiivisella otteella niin markkinoinnissa, asiakashankinnassa kuin Personal Trainer -myynnissäkin. Asiakaslähtöisyydessä ja asiakkaan huomioon ottamisessa, olipa tilanne helppo tai haastava, hän on aivan omaa luokkaansa. Nämä henkilökohtaiset ominaisuudet sekä EasyFit-konseptin sisäistäminen ja jalkauttaminen johtivat räjähdyksenomaiseen kasvuun ja yrittäjän toimipaikka saavuttikin 1600 kuukausittaisen asiakkuuden rajan jo ensimmäisenä toimintavuotena. Tämä on koko EasyFit-ketjun uusi ennätys.

Kiinteistömaailma
Hannu ja Päivi Salo, Espoon Kodit Oy, Espoo Espoonlahti Merituuli

Hannu ja Päivi Salo ovat tehneet vuosia pitkäjänteistä ja johdonmukaista työtä kasvattaen yritystään. Viime vuonna yritys teki historiansa parhaan tuloksen. Yrittäjille on ominaista intohimo alaa kohtaan ja kyky nähdä pitkälle tulevaisuuteen. Salot ovat olleet vuosia mukana kehittämässä ketjua ja toimineet useissa ketjun luottotehtävissä. Heidän toimintaansa kuvaa tyylikäs ja laadukas tekeminen, ennakkoluulottomuus, eteenpäin katsominen ja halu tehdä asioita uudella tavalla.

Kotipizza
Minna Laine, Pizzakungen Oy, Porvoo

Pizzalapion varressa Minna Laineesta sukeutuu piinkova yrittäjä, joka johtaa ravintolaansa suurella sydämellä ja ammattitaidolla, sekä pitää hyvää huolta työntekijöistään. Laine aloitti Kotipizza-yrittäjänä kaksi vuotta sitten toimittuaan vuosien ajan työntekijänä. Hän on kehittänyt ravintolan liiketoimintaa rohkeasti ja itsevarmasti, ja suorittanut työn rinnalla Yrittäjän ammattitutkinnon. Hän on saanut ravintolansa ja henkilökuntansa uuteen nousuun, ja nyt tämän Kotipizzan kuukausittainen liikevaihto onkin jo ketjun paras!

Suomen Laatutakuu Palvelut (Laatutakuu)
Akram Ben Fradj, Bizertinos Oy Tampere

Laatutakuu palkitsee esimerkillisen yrittäjän, jolla on korkea asiakastyytyväisyys ja -pysyvyys. Akram Ben Fradj on aloittanut yrittäjänä vuonna 2014 ja kasvattanut liikevaihtoaan tasaisesti. Hän tekee aktiivisesti lisämyyntiä olemassa oleville asiakkailleen ja saa paljon uusia asiakkaita suosittelijoiden kautta. Hän suunnittelee työnsä tarkasti ja tunnistaa oman erikoisosaamisensa ja panostaa siihen. Hän työllistää kuusi henkilöä yrityksessään, mutta tekee itse ahkerasti töitä ja varmistaa, että laatu on paras mahdollinen kaikille asiakkaille. Hän on pidetty henkilö ketjussa ja hän osallistuu aktiivisesti ketjun tilaisuuksiin ja jakaa mielellään kokemuksiaan muillekin.

Lady Line
Anu Jaakkola, Kotka, Kouvola, Porvoo

Anu Jaakkola on yksi LadyLinen ketjun peruspilareista. Hänen toimintansa on aina ammattimaista ja asiakasta sekä LadyLine-konseptia arvostavaa. Yrittäjän selkeänä tahtotilana on kehittää ja kasvattaa niin omaa toimipistettään, kuin myös koko ketjun toimintaa. Hän on henkilö, jonka puoleen voi kääntyä, ja jolta voi kysyä neuvoa sekä mielipidettä niin yrittäjäkollega kuin myös ketjuedustaja. Vuosien varrella hän ei ole ainoastaan perustanut yhtä LadyLineä vaan kaiken kaikkiaan niitä on jo kolme!

Suomen McDonald’s-ravintolaketju
Ari Taivalsaari, Jyväskylä, Lahti, Joensuu, Kuopio

Ari Taivalsaari on oman henkilökuntansa, yrittäjäkollegoidensa ja McDonald’sin arvostama yrittäjä, jonka sitoutuminen koko henkilöstöönsä ja sen kehittämiseen on vienyt asiakaskokemuksen hänen ravintoloissaan aivan uudelle tasolle. Luottamus omiin ihmisiin, rohkeus tarttua uusiin asioihin, kyky investoida tulevaisuus silmällä pitäen ja aktiivinen toiminta osana paikallisia yhteisöjä näkyvät niin liikevaihdon, asiakasmäärien, henkilökunnan tyytyväisyyden kuin asiakaspalvelunkin saralla upeina tuloksina. Mistä tahansa näkökulmasta häntä katsookaan, hän on ensiluokkainen brändilähettiläs.

MRoom
Sari Puputti, XD Company Oy, Tampere

Sari Puputti saa palkinnon rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta sekä sitoutumisesta MRoom-ketjua kohtaan, sillä hän on koko ketjun ensimmäinen yrittäjä. Puputti lähti ennakkoluulottomasti mukaan, vaikka ketju oli vasta alkutaipaleella. Hän on kasvattanut kymmenen vuoden aikana menestyvän 12 liikkeen MRoom-kokonaisuuden Pirkanmaan alueelle ja kehittänyt pitkäjänteisesti liiketoimintojaan.

Musti & Mirri
Krista Palomäki, Krässät Oy, Kankaanpää

Kuluneen vuoden aikana Krista Palomäen myymälän myynninkasvu on ollut merkittävää ja myös kanta-asiakasmyynnin osuus on noussut jopa 87 %:iin kahdessa vuodessa. Rautaisella ammattitaidolla, lämpimällä ystävällisyydellä ja pilke silmäkulmassa työskentelevä Palomäki edustaa toiminnassaan esimerkillisesti Mustin & Mirrin arvoja. Myymälässä toiminta on asiakaslähtöistä ja erityisesti nelijalkaiset asiakkaat otetaan lämpimästi vastaan ja palvellaan kuono kerrallaan yksilöllisesti. Hänen ammattimainen ote myyntityöhön ja vahva mustijamirrimäinen asiakaspalveluasenne yhdistettynä edellä mainittuihin ominaisuuksiin tekevät hänestä Mustin ja Mirrin vuoden franchise-yrittäjän!

R-kioski
Terhi Nyman, R-kioski Parola ja Iittala

Terhi Nyman on erittäin pidetty työnantajana - ollut sitä aina. Nyman panostaa hyvän työilmapiirin rakentamiseen, antaa selkeitä vastuita ja panostaa isosti koulutukseen ja perehdyttämiseen. Näistä syistä hänen kioskeissa on loistava tiimihenki ja kioskit pidetään yhteisvastuullisesti loistavassa kunnossa. Näillä kioskeilla asiakkaat viihtyvät kuin omassa olohuoneessa toimien mainiosti kyläläisten kohtaamispaikkana. Vaikka kauppiaan arki muuten onkin hyvin kiireinen, on hänellä aina aikaa jokaiselle asiakkaalle. Nyman aidosti haluaa ja ehtii kuunnella asiakkaitaan. Hän on omalla asiakaslähtöisellä ja tinkimättömällä asenteella kehittänyt merkittävästi sekä liikevaihtoa että katetta.

Sp-Koti
Markus Itkonen /Sp-Koti Kuopio ja Joensuu, Kallaveden Kiinteistöasiantuntijat Oy

Markus Itkonen on joukkoineen tehnyt määrätietoisesti ja suunnitelmallisesti oikeita asioita varmistaakseen toiminnan kannattavuuden, kasvavan markkinaosuuden sekä aktiivisen pankkiyhteistyön. Lisäksi hän on antanut vahvan panoksensa koko ketjun kehittämiseen. Tämä yritys palkittiin niin ikään Sp-Koti-ketjussa vuonna 2017 sekä Vuoden yrityksenä että pankkiyhteistyön osalta Parhaana vinkinantajayrityksenä.

Specsavers Finland
Tanja Masalin ja Elli-Noora Mäkelä, Raisio

Specsaversin Vuoden Yrittäjät toteuttavat Specsaversin asiakaskeskeistä konseptia systemaattisesti. Päivittäinen toimintojen johtaminen myymälässä on laadukasta ja toimintaa johdetaan yrittäjien omalla esimerkillä. Positiivinen ja iloinen asenne näkyy asiakaspalvelussa ja poikkeuksellisena tiimihenkenä – asiakkaiden palaute on äärettömän positiivista ja tiimin jäsenet kannustavat toisiaan päivittäin kohti liiketoiminnan tavoitteita.

Subway
Ulla Huttunen, PullaUlla Oy, Helsinki

Ulla Huttunen on yksi Subway-ketjussa pisimpään toimineista yrittäjistä avaten ensimmäisen ravintolansa jo syyskuussa 2003. Perhe- ja yrittäjäkiireistä huolimatta hän onnistuu aina loistamaan asiakkaidensa edessä, iloisen ja lämpimän tunnelman välittyessä myös ravintolan henkilökuntaan – ja sitä kautta myös asiakkaisiin. Huttunen huolehtii, että ravintola on aina viihtyisä ja että asiakkaat saavat moitteetonta palvelua. On helppo sanoa, että hänen ravintolaan saapuva henkilö on tervetullut vieras, eikä ainoastaan asiakas. Liki 15 vuotta yrittäjänä ovat tehneet hänestä asuinalueen tutun kasvon.

Taloasema
Anne ja Pekka Hirsjärvi, Isännöinti Hirsjärvi Oy, Varkaus

Anne ja Pekka Hirsjärven yrityksen henkilöstö on aina ystävällisinä, palvelualttiina ja yhteen hiileen puhaltavina ja heistä huokuu positiivinen, välitön ja aito tekemisen meininki. He antavat kaikkensa ja laittavat persoonansa likoon. He ovat kasvattaneet talouttaan ja liiketoimintaansa vakaasti ja pitkäjänteisesti. Heidän myönteinen asenteensa ja esimerkillinen toimintansa on herättänyt paljon positiivista huomiota niin lähimpien työtovereiden ja yrittäjien kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidenkin piirissä. He tekevät työnsä suurella sydämellä ja kohtaavat asiakkaassa ihmisen, ja ovat näin olleen tulleet tienoon arvotetuimmaksi ja rakastetuimmaksi isännöintialan toimijaksi.

Talenom
Mika Valtonen, Vigent Oy, Pori

Mika Valtonen on toiminut yrittäjänä vuodesta 2015 ja on jokaisena vuonna pystynyt rikkomaan edellisen vuoden ennätyksensä. Hänen positiivinen ja ratkaisukeskeinen asenne yrittäjyyteen ja toisten auttamiseen luovat menestyksen avaimet. Ahkeruus, rohkeus, tahto ja omistautuminen yrittäjyydelle näkyvät hänen tekemisessä joka päivä. Hän luo positiivista ja ratkaisukeskeistä ilmapiiriä ympärilleen ja on aina valmis auttamaan muita. Positiivisella energialla hän vie hankkeita eteenpäin ja saa kiitosta asiakkailtaan. Erinomaisen asiakaspalvelun lisäksi hän on myös Talenomin yrittäjien kärkikasvajia kasvattaen myyntiään 58% edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden 2018 alusta hän palkkasi itselleen myös työntekijän ja laajentaa vahvasti piiriään Porin lähialueilla.

VMP Varamiespalvelu
Charlotta & Mikko Jaakkola, Vimeli Oy, Salo-Kemiönsaari-Pori-Rauma

Charlotta ja Mikko ovat pitkän linjan VMP-läisiä ja ottaneet molemmat tuntumaa yritykseen toimihenkilöinä ennen aloittamista yrittäjinä vuonna 2009. Kymmenessä vuodessa heidän paikallisyrityksensä myynti on yli kolminkertaistunut. He ovat aina valmiita uusiin haasteisiin ja innovaatioihin. Heillä on vahva asiakasuskollisuus ja aito halu kaikkia osapuolia hyödyttävästä kumppanuudesta, josta todisteena ovat mm. ketjun korkeimpiin kuuluvat työntekijöiden ja asiakkaiden NPS-suositteluluvut. He ovat toiminta-alueellaan erittäin tärkeä linkki työntekijöiden ja yritysten kohtaamisessa.